Bezienswaardig

Bezienswaardig

Het grootste eiland van Griekenland heeft natuurlijk ook enorm veel om te bekijken. De miljoenen toeristen bezoeken Kreta immers niet alleen maar voor de mooie stranden, maar willen over het algemeen ook een stukje cultuur opdoen.

Als dat inderdaad ook bij jou in de vakantie de bedoeling is, dan heb je inderdaad het juiste eiland uitgezocht om de vakantie te komen doorbrengen.

Natuurlijk gaat het veel te ver om alle bezienswaardigheden hier op te sommen, want dat zijn er nogal wat. Denk bijvoorbeeld maar aan de vele kerken, oude panden en dergelijke.

Daarom hier een opsomming van de, naar onze mening, belangrijkste bezienswaardigheden, die je eigenlijk niet mag missen als je op Kreta komt.

De meest indrukwekkende bezienswaardigheden

Knossos
De vroegere hoofdstad van Kreta, uit de Minoïsche tijd, en één van de meest geboekte excursies op Kreta.

Bekijk het paleis van koning Minos, waarover diverse mythen te vertellen zijn, en breng een bezoek aan het Archeologische museum in Heraklion.

Archeologisch Museum van Heraklion
Het belangrijkste museum op het eiland, en dat al sinds 1883, met vanzelfsprekend een grote collectie uit de Minoïsche tijd, waardoor je een goed inzicht krijgt in deze unieke cultuur.

Erg bijzonder is de mysterieuze schijf van Phaitos.

Frangokástello
Het Venetiaanse fort, vrij vertaald het kasteel der Franken, is meer dan de moeite van het bezoeken waard.

Starbeach
Erg geliefd bij vooral jongeren. Een waterpark met glijbanen, speeltoestellen en heel veel water.

Wellicht minder geschikt voor kleine kinderen, want hier feest de jeugd ook erg luidruchtig.

Samaría Kloof
Kreta staat onder andere bekend om de vele kloven, waarvan de Samaría Kloof de meest indrukwekkende is, samen met de Imbroskloof.

Door de kloof kan je wandelen vanaf de Omaloshoogvlakte naar Agia Roumelia, en door de IJzeren poort, zoals het smalste gedeelte van de Samaría Kloof wordt genoemd.

Spinalonga
Het voormalige Lepra-eiland, vroeger een oord waar Leprozen naar toe werden verband. Het Venetiaanse fort is een trekpleister, en je kunt Spinalonga met de boot bereiken, onder andere vanaf Plak en Agios Nikolaos.

Chania
Chania heeft een oude, en erg mooie binnenstad met de Venetiaanse haven en de langste wandelpromenade op het eiland.

Lassithi Hoogvlakte
De Lassithi Hoogvlakte moet je gaan bekijken, want de hoogvlakte ligt zo’n 800 meter boven de zee. De hoogvlakte is ongeveer 25 vierkante kilometer groot, en wordt gedeeltelijk omringd door ht Diktigebergte.

Niets bijzonders zou je denken, maar hier ligt de grot waar volgens de overlevering Zeus, de oppergod van de oude Grieken, werd geboren, en die grot kan je natuurlijk bekijken.

Vai
In het Noordoosten van Kreta ligt het dorpje Vai, dat vooral bekend is vanwege het prachtige en bijzondere Palmenbos.

Bij het bos ligt een populair zandstrand waar je kan zonnen. En natuurlijk ideaal voor waterskiën, duiken en zwemmen.

Arkádi-klooster
Het Arkádi-klooster is een bijzonder gebouw, maar heeft ook een historische betekenis, uit de strijd van de inwoners tegen de Turkse overheersing.

In het museum bij het Arkádi-klooster, kan je onder andere bijzondere iconen bekijken.

Advertentie

Shares