Uitgaan

Uitgaan

Voor uitgaan op Kreta moet je twee categoriën onderscheiden. Een keertje uitgaan, of je bent jongere en je wilt het liefst de hele vakantie feest vieren. Let wel, beide is natuurlijk mogelijk op Kreta, en tot welke categorie je behoort, zal voornamelijk bepalend zijn voor de plaats waar je de vakantie gaat doorbrengen.

Uitgaan in Chersonissos en Malia

Als je als jongere wilt gaan feesten, dan kunnen we je aanbevelen om een vakantie te boeken in Chersonissos of Malia. Dat wil overigens niet zeggen dat de andere badplaatsen niet geschikt zijn om een feestje te vieren, maar in deze twee badplaatsen is het één en al feest.

Het verschil is er niet echt tussen de beide plaatsen, hoewel Chersonissos natuurlijk wat bekender is en dat er in Malia veelal Engelse jeugd komt feesten.

In Chersonissos en Malia is zoveel te beleven, dat we je bijna niet kunnen aanbevelen welke Disco of Bar nu het beste is, of het modernste.

Dat moet je zelf lekker gaan ervaren, en we hebben ook zo’n flauw vermoeden dat je dat wel gaat lukken. Let wel dat de feesten niet altijd pas tegen elf uur ‘s avonds beginnen, maar met zeer grote regelmaat al op het strand, in de loop van de middag. Ook dat is uniek, en mag je natuurlijk niet missen.

De feesten duren vaak tot niet al te vroeg in de ochtend, en soms kan je na het uitgaan gewoon op het strand in de ochtendzon, het ontbijt gebruiken. En dat zal je thuis naar alle waarschijnlijkheid niet meemaken.

Goed, de feestende jeugd zal zich wel komen vermaken op het eiland, maar wat nu als je tot de eerste categorie behoort, en gewoon een avondje wilt gaan stappen.

Als je wat ouder bent, dan kan je natuurlijk ook prima terecht in Chersonissos en Malia, maar het is wat luidruchtiger dan in de meeste andere steden en dorpen op Kreta.

Wil je wat meer rust kan je vaak plaatselijk prima uitgaan, en wil je echt een avondje stappen, kan je natuurlijk ook naar bijvoorbeeld Heraklion of diverse andere plaatsen.

Goede clubs op Kreta zijn bijvoorbeeld Amnesia in Chersonissos, de naam zegt natuurlijk al dat dit een bijzonder club is, Apollo in Malia, Murphys en New York in Chersonissos, en in Heraklion kan je goed terecht bij bijvoorbeeld Disco Athina en Odos Ikarou 9.

Advertentie

Shares